Leiding


Lynda Neve

In 1990 behaalde zij haar diploma aan de Havo voor Muziek en Dans te Rotterdam. Daarna studeerde zij aan de Hogeschool te Utrecht op de Sociaal Agogische Faculteit (Creatieve Therapie) en studeerde af als muziektherapeute in 1995. Al snel werd het duidelijk dat zij haar ware liefde vond in haar creativiteit en haar passie voor de expressievakken.

Deze passie maakte haar tot een grote “motivator” en vooral in haar functie als muziekdocent aan de Vrije Akademie te Delft, waarin ze de jeugd “leerde spelen met muziek”, kwam haar talent naar voren in het coachen van kleine en grote mensen op het gebied van muziek en zang.

Dat talent bleef niet onopgemerkt en in 1995 werd zij lid van het artistiek team van het Rijswijks Jeugdtheater destijds onder leiding van Trude de Wit.

Daar werkte zij vele jaren met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar en later tevens met een talentvolle18 + musicalklas. Naast het verzorgen van de zang- en stemvormingslessen, ontfermde zij zich tevens over het ontwerpen van de orkestbanden, liedteksten schrijven en vertalen en – in samenwerking met het artistiek team – het opzetten en ontwikkelen van de opleidingsafdeling van het Rijswijks Jeugdtheater. In al haar werkzame jaren voor het theater bracht zij meer dan 20 (musical)producties naar de schouwburg!

Niet alleen het werken met de jeugd heeft haar gevormd ook werkt zij inmiddels al weer 15 jaren als zangcoach bij Toneelvereniging Mimicri te Wassenaar. Elk jaar brengt zij met het gezelschap Mimicri Zingt! een liedjesprogramma op de planken waarmee het gezelschap op “tournee” gaat.

Een programma met elk jaar een nieuw thema, boordevol schitterende nummers uit de Oude Doos en de hits uit de Jukeboxen. Meerstemmig en naast hun voorliefde voor het Nederlands repertoire met liederen van Wim Sonneveld, Conny Stuart en Annie M.G. Schmidt, schuwt Lynda en het gezelschap ook de “groten der aarde” als Frank Sinatra, Doris Day, the Beatles en de Musicalsterren niet!

Visie

Het maken van theater is voor Lynda niet zomaar een “kunstje”. Zij ziet graag dat een ieder zijn of haar eigen creatieve en muzikale mogelijkheden kan ontdekken. Niet iedereen hoeft even goed te zijn, wel is het leuk om te ervaren wat je allemaal kan!

Kind…..kom spelen!

Toneel moet voor ieder kind toegankelijk zijn. Laagdrempelig en veilig. Ieder kind kan terecht bij Theaterhuis Willemstad. Er worden geen audities gehouden en de enige toelatingseis is enthousiasme en plezier in het toneelspelen, het zingen, het dansen en andere expressievormen. Theater maken helpt kinderen hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en…….. op het toneel kunnen dromen waar gemaakt worden!

Spelenderwijs kan je genieten van het grenzen verleggen. Samen spelen is samen leren is samen groeien en plezier hebben is verplicht.

Leer ook naar elkaar te luisteren, heb respect voor wat de ander doet en applaudisseer daarvoor!

– TRUDE DE WIT –

Dat heb ik nu altijd al eens willen doen!

Dit hoort Lynda in de praktijk heel veel. Bij het Theaterhuis Willemstad krijg je de kans! Theater maken kan juist ook “heel klein”. Samen spelen, zingen en dansen is fantastisch hoe klein of groot die stappen zijn. We doen het samen!

Ik dacht eerst dat ik niet kon zingen, nu ervaar ik wat een ongelooflijke verrijking zingen is!

– ANTOINETTE VAN DER VELDEN –

Het verschil maken is altijd een avontuur!

– DORA THE EXPLORER –