Theaterhuis en Buurthuis Irene – Covid19 protocol!


Kom je weer samen spelen? Dan zullen we ook weer samen moeten werken! In dit geval samen werken aan ons gedrag in Buurthuis Irene. In verband met de Covid19-maatregelen (Coronavirus) zal iedereen een aantal regels moeten volgen. Buurthuis Irene heeft een zogenaamd protocol opgesteld dat er voor moet zorgen dat we veilig gebruik kunnen maken van het gebouw. Alleen als we ons aan de regels houden kunnen en mogen we weer gebruik maken van de zalen om theater te maken. In dit geval mag het Theaterhuis met maximaal 30 personen in de zaal. Het Buurthuis Irene is voorlopig alleen toegankelijk voor huurders. Open inloop is niet mogelijk.

Basisregels 

Als je (milde) klachten hebt zoals omschreven door het RIVM (o.a. hoesten, veel niezen, keelpijn, koorts enz.) dan kom je NIET naar het Theaterhuis.

De 1,5 meter afstand regel is niet noodzakelijk tussen kinderen (t/m 12 jaar) onderling, maar de kinderen houden wel 1,5 meter afstand naar de volwassenen toe.

Deze basisregels gelden zolang het RIVM en het ministerie anders besluiten en/of andere maatregelen afkondigen.

Welke extra (gedrags)regels zijn er voor de deelnemers van het Theaterhuis?

  1. De kinderen mogen niet zelfstandig het buurthuis betreden. Alle kinderen wachten buiten aan de voorzijde totdat de leiding aanwezig is om gezamenlijk het gebouw te betreden. Alleen de leiding heeft toestemming om de kinderen onder begeleiding naar de zaal te brengen. Alle ouders/verzorgers zijn op de hoogte gebracht van de aanvang/sluitingstijden van de activiteiten van het Theaterhuis.
  2. Bij het binnen gaan van het Buurthuis MOET je je handen desinfecteren met de aldaar aanwezige handcleangel.
  3. We maken geen gebruik van de kapstokken in de smalle gang naar de Grote Zaal. Alle spullen van de kinderen worden in de Grote Zaal verzameld.
  4. Alle kinderen blijven gedurende de activiteit van het Theaterhuis in de Grote Zaal, met uitzondering van toiletbezoek.
  5. De toiletten zijn GEEN speelplaats! Je meldt het aan de leiding als je gebruik wilt maken van het toilet. In verband met de covid19-maatregelen worden de toiletten elk uur schoongemaakt! Zie dat als een service en gedraag je op het toilet.
  6. Zoals alle kinderen weten blijven we van elkaars spullen af. In dit geval is het nog belangrijker dat we niet spelen met de spullen van andere verenigingen! Je mag natuurlijk wel volop spelen met de spullen van het Theaterhuis!
  7. Ouders en verzorgers mogen niet binnen in het gebouw wachten bij het afhalen van hun kind(eren). De hoofdingang is nu eenrichtingsverkeer. De kinderen verlaten de Grote Zaal via de nooduitgang aan de voorzijde van het gebouw.
  8. Nog even dit: Ventileren van de ruimtes is erg belangrijk. Alle afzuigers in Buurthuis Irene staan aan en de afgezogen lucht gaat rechtstreeks naar buiten, er vindt dus geen circulatie plaats.