Avontuur in Agrabah!


Na ons spectaculaire (film)avontuur met “De Grote Oz” zetten we nu weer in op volle zalen met publiek. Door de verlenging van het vorige seizoen is ook de programmering opgeschoven. Eigenlijk hebben we bijna een seizoen “overgeslagen”. Dat betekent dat we pas met ingang van het seizoen 2021-2022 de draad weer konden oppakken.

Wij zijn verheugd dat we misschien dan toch dit schooljaar nog voorstellingen kunnen geven. De Maanrakkers en de Donderjagers presenteren straks één van de mooiste sprookjes uit de vertellingen van “Duizend en één Nacht”. De kinderen bereiden zich voor op de muzikale vertelling “Aladin en de Wonderlamp”! Dit verhaal is in vele vormen bekend onder het publiek; als dansvoorstellingen, speelfilms en de bekende animatiefilms en series. Vele artiesten hebben zich laten inspireren door het eeuwenoude verhaal van Arabische wonderen, liefde en macht.

Speciaal voor het Theaterhuis heeft Lynda Neve het verhaal bewerkt tot een familievoorstelling die de kinderen van de Maanrakkers en de Donderjagers kunnen spelen “op een bedje van muziek” in een Oosters decor in Buurthuis Irene. De bijzondere wendingen in het verhaal, extra veel nieuwe rollen – en de opvatting dat Prinses Jasmine best zelf Sultan kan worden – maken deze nieuwe versie van het bekende sprookje tot een feest!

Het absolute toeval wil dat er nu ook landelijk een schitterende musical van “Aladdin” te zien is in het Circustheater in Scheveningen, gecreëerd door de theaterafdeling van Disney. Een spektakelstuk waarin zelfs een echt vliegend tapijt te zien is! Ga dat zien!