Peter Pan – Super familievoorstelling!


Theaterhuis Willemstad presenteert op zaterdagmiddag 24 juni en zondagmiddag 25 juni aanstaande, de vrolijke familievoorstelling “Peter Pan” in Buurthuis Irene. Deze kinderklassieker van J.M. Barrie werd door Peter Denyer bewerkt tot een komisch theaterstuk en Koen Wassenaar heeft een mooie Nederlandse vertaling afgeleverd.  Het verhaal van Peter Pan gaat over de jongen die nooit groot wil worden. 

Alle kinderen houden van een verhaaltje voor het slapen gaan. Het liefst een avontuur waarin ze helemaal meegenomen worden naar een andere plek met andere regels. En dat is precies wat Wendy, Mickey en Johnny overkomt. Peter Pan en zijn elfje Tinkelbel nodigen de kinderen uit voor een vliegtochtje naar een eiland waar Peter Pan, Woudlopers en Zoekgeraakte Kinderen wonen. De inwoners van dit Morgenland hebben allemaal één ding gemeen, ze hebben geen moeder, maar dat willen ze wel heel graag. Misschien lukt het Peter Pan om Wendy over te halen om hun nieuwe moeder te worden? Het lijkt allemaal bij elkaar een vredige en vrolijke bedoeling maar daar kan je je weleens in vergissen. De vreselijke Kapitein Haak en zijn piraten zitten achter Peter Pan aan en dat zorgt voor grote maar komische problemen! 

Er zijn al heel veel theaterstukken en beroemde (teken)films gemaakt over Peter Pan. Lynda Neve heeft (met toestemming) het verhaal mogen bewerken voor de jonge spelers van het Theaterhuis en zo is er een prachtige voorstelling ontstaan waarin straks meer dan 40 kinderen kunnen stralen. Het is een echte coproductie met de kinderen. Zij bouwen zelf mee aan de decors, de rekwisieten en tijdens de voorstelling helpt de jeugd ook mee achter de schermen, met elkaar voor elkaar! Nieuwsgierig geworden? Noteer 24 en 25 juni 2023 in uw agenda! Voor de kaartverkoop verwijs ik u naar het reserveringsformulier.