Super lekkere voorstelling? Kom kijken naar “Charlie”!


Alle kinderen houden van snoep, het liefst veel snoep. Maar wie maakt al dat snoep eigenlijk? Ben jij wel eens in een snoepjesfabriek geweest? In de stad waar Charlie woont staat ook een snoepfabriek, maar die is al jaren gesloten. Maar dan ziet hij op een dag dat er weer licht aan is in de fabriek en vanaf dat moment stapt Charlie in een geweldig avontuur met een ongelooflijke wedstrijd. De grote, geheimzinnige Willy Wonka heeft vijf Gouden Toegangskaarten verstopt in zijn chocoladerepen en als je deze ontdekt, mag je een bezoek brengen aan zijn snoepfabriek. Wie wil dat niet? Kom kijken naar de voorstelling “Charlie” en laat je betoveren in deze overheerlijke wereld van rariteiten, ongehoorzame kinderen én heel veel blije gezichtjes. 

De voorstelling “Charlie” is heel vrij gebaseerd op het beroemde kinderboek “Sjakie en de Chocoladefabriek” van de Britse schrijver Roald Dahl. De in 1990 overleden schrijver heeft met dit verhaal miljoenen kleine én grote mensen betoverd en laten genieten van zijn bijzondere personages. Het boek is niet alleen in tientallen talen vertaald, maar er zijn ook toneelstukken, musicals en films gemaakt, de laatste film “Wonka” kwam uit in 2023. 

Stichting Theaterhuis Willemstad speelt op 22 en 23 juni “Charlie” in Buurthuis Irene te Willemstad. Het is een echte coproductie met de kinderen. Zij bouwen zelf mee aan de decors, de rekwisieten en tijdens de voorstelling helpt de jeugd ook mee achter de schermen, met elkaar voor elkaar! Nieuwsgierig geworden? Koop uw kaarten via de winkel op de website! 

LET OP! De intensiteit en impact van vooral de geluidseffecten en de muziek, maakt dat deze voorstelling ongeschikt is voor kinderen jonger dan 4 jaar.